در این مقاله قصد داریم به چگونگی حذف اطلاعات گوشی قبل از فروش آن بپردازیم. به نقل از فارنت، استفاده از قابلیت Reset Factory یا همان بازگشت به‌ تنظیمات کارخانه، گزینه‌ای مناسب برای مواقعی است که دستگاه شما مشکلی دارد و یا می‌خواهید آن را از نو تنظیم و مورد استفاده قرار دهید.

با این اوصاف، یکی از کاربردهای قابلیت Reset Factory، حذف اطلاعات گوشی قبل از فروش یا حتی دورانداختن آن است!

حذف اطلاعات گوشی قبل از فروش آن

بازگشت به تنظیمات کارخانه، راه‌حل نیست!

ممکن است با استفاده از قابلیت بازگشت به تنظیمات کارخانه، در نگاه اول تصور کنید اطلاعات شخصی شما به‌ طور کامل پاک‌ شده و از دید دیگران دور مانده‌ است؛ اما برخی اطلاعات همچنان بر روی فضای‌ ذخیره‌ سازی، قابل دسترسی هستند.

در واقع این اطلاعات به‌ گونه‌ ای مخفی می‌شوند که شما امکان مشاهده آن‌ها را نخواهید داشت. اطلاعاتی از قبیل تصاویر، ایمیل‌ها، متن‌ها و البته فهرست مخاطبین شما از این دسته اطلاعات هستند.

حذف اطلاعات گوشی قبل از فروش آن

کلیه اطلاعات یاد شده ممکن است در حافظه موبایل شما موجود باشند و با استفاده از ابزارهای بازیابی اطلاعات، قابل مشاهده خواهند بود.

در تحقیقی که توسط Avast، شرکت مطرح در بازار نرم‌ افزارهای امنیتی انجام شده، 20 موبایل اندرویدی دست دوم از سایت eBay خریداری شد و با استفاده از نرم‌افزارهای بازیابی اطلاعات چیزی در حدود چهارصد هزار عکس، 250 فهرست مخاطب، 750 متن و ایمیل و دیگر اطلاعات شخصی بدست آمد. پس با استفاده از ابزاری ساده، می‌توان کلیه اطلاعات شخصی را بازیابی کرد.

رمزگذاری گوشی پیش از حذف داده‌ها

با رمزگذاری اطلاعات موجود بر روی گوشی پیش از بازگشت به تنظیمات کارخانه، در واقع اطلاعات خود را به‌ گونه‌ ای درهم می‌پیچید؛ در این صورت برای رمزگشایی داده‌ ها هنگام بازیابی اطلاعات، یک کلید ویژه مورد نیاز است.

برای رمزگذاری داده‌ها

  • ابتدا به قسمت تنظیمات رفته و گزینه Security را انتخاب نمایید.
  • در این قسمت با انتخاب گزینه Encrypt Device (در برخی دستگاه‌های اندرویدی گزینه Encrypt Phone)، به صفحه بعدی خواهید رفت.
  • با انتخاب گزینه Set Screen Lock Type قفل مورد نظر را فعال نمایید.

حذف اطلاعات گوشی قبل از فروش

ممکن است کل این فرایند یک ساعت طول بکشد؛ بنابراین از کامل بودن شارژ گوشی و عدم نیاز به آن در طول این مدت اطمینان حاصل نمایید.

حذف اطلاعات گوشی قبل از فروش

پس از اعمال رمزگذاری بر روی اطلاعات گوشی، اکنون می‌توانید از گزینه بازگشت به تنظیمات کارخانه استفاده نمایید. توجه داشته باشید که با انجام این عمل، کلیه اطلاعات شما حذف خواهد شد؛ در صورتی که به بخشی از اطلاعات خود نیاز دارید، نسخه پشتیبانی از آن‌ تهیه نمایید.

برای اعمال Reset Factory، به قسمت تنظیمات گوشی رفته و گزینه Backup and reset در سربرگ Personal را انتخاب نمایید.

حذف اطلاعات گوشی قبل از فروش

با انتخاب گزینه Factory data reset به صفحه بعدی منتقل می شوید که در آن با انتخاب Reset Phone عملیات پایان می یابد.

حذف اطلاعات گوشی قبل از فروش

گوشی شما مجددا راه‌ اندازی خواهد شد و ریست کلی حدود 2 تا 5 دقیقه طول می کشد.

در مرحله آخر (که البته هیچ لزومی به انجام آن نیست)، در صورتی که همچنان از امنیت اطلاعات گوشی خود مطمئن نیستید، می‌توانید با اتصال گوشی به رایانه و کپی حجمی از اطلاعات جعلی به‌ اندازه کل فضای ذخیره‌سازی گوشی، بار دیگر reset factory را تکرار نمایید. با انجام این عمل کلیه اطلاعات شخصی شما در زیر اطلاعات جعلی مدفون خواهد شد تا دسترسی به آن‌ ها بیش از پیش سخت شود.

سوالات خود را در بخش دیدگاه مطرح و در اولین فرصت پاسخ خود را دریافت نمایید.

حذف اطلاعات گوشی قبل از فروش
3.7 امتیاز از 3 رای

4 Comments

  1. یعنی فقط هلاک اون قسمتی ام که گفتی میتوانید اطلاعات جعلی وارد دستگاه کنید.آخه مگه ما مامور امنیتی هستیم که اینقدر محتاط باشیم. نهایتا چندتا عکسه که خودمون قبل از اینکه کسی اونا رو منتشر کنه خودمون تو اینستا و تلگرام و… منتشرشون کردیم. خیلی دیگه نگرانید میتونید از گوشی هایی استفاده کنید که رم میخورن و عکس ها و فیلم ها و اطلاعات رو بر روی رم قرار بدید اطلاعات مخاطبین رو هم میتونید بر روی سیمکارت قرار بدید. با این دو روش می تونید بدون نگرانی گوشی خود را قبل از فروش به تنظیمات کارخانه بر گردانید و تنها یک سری اطلاعات مانند برنامه های نصب شده و سیو بازی ها و… فقط در حافظه اصلی دستگاه بماند و آنها پاک شود.

    • زارع پور گفت:

      درود و سپاس برای نظر ارزشمندتون
      توجه داشته باشید که اکثر کاربران برای ذخیره اطلاعاتشون که میتونه عکس، فیلم یا داده های مهمی تری مثل رمزهای عبور باشه به صورت پیش فرض از حافظه گوشی استفاده می کنند و بعضا با پر شدن این حافظه، داده ها رو به حافظه جانبی منتقل می کنند بنابراین یک نسخه از این اطلاعات مهم روی گوشی دخیره میشه و به راحتی هم قابل بازیابی هست.
      موفق باشید

  2. خرید شارژ ایرانسل گفت:

    یعنی فقط هلاک اون قسمتی ام که گفتی میتوانید اطلاعات جعلی وارد دستگاه کنید.آخه مگه ما مامور امنیتی هستیم که اینقدر محتاط باشیم. نهایتا چندتا عکسه که خودمون قبل از اینکه کسی اونا رو منتشر کنه خودمون تو اینستا و تلگرام و… منتشرشون کردیم. خیلی دیگه نگرانید میتونید از گوشی هایی استفاده کنید که رم میخورن و عکس ها و فیلم ها و اطلاعات رو بر روی رم قرار بدید اطلاعات مخاطبین رو هم میتونید بر روی سیمکارت قرار بدید. با این دو روش می تونید بدون نگرانی گوشی خود را قبل از فروش به تنظیمات کارخانه بر گردانید و تنها یک سری اطلاعات مانند برنامه های نصب شده و سیو بازی ها و… فقط در حافظه اصلی دستگاه بماند و آنها پاک شود.

    • زارع پور گفت:

      درود و سپاس برای نظر ارزشمندتون
      توجه داشته باشید که اکثر کاربران برای ذخیره اطلاعاتشون که میتونه عکس، فیلم یا داده های مهمی تری مثل رمزهای عبور باشه به صورت پیش فرض از حافظه گوشی استفاده می کنند و بعضا با پر شدن این حافظه، داده ها رو به حافظه جانبی منتقل می کنند بنابراین یک نسخه از این اطلاعات مهم روی گوشی دخیره میشه و به راحتی هم قابل بازیابی هست.
      موفق باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *