بررسی های صورت گرفته توسط دانشمندان چینی نشان از برتری ضریب هوش مصنوعی گوگل بر دیگر رقبا است.
این دانشمندان با تحقیقات و توسعهی آزمونهایی جهت سنجش ضریب هوش مصنوعی، عقیده دارند ضریب هوش مصنوعی گوگل بسیار بالاتر از سیری و بینگ است؛ اما در عین حال از ضریب هوشی یک کودک ششساله پایین تر می باشد. بر اساس پژوهشهایی که توسط فنگ لیو، یونگ شی و یینگ لیو در سال ۲۰۱۶ انجام شد، ضریب هوش مصنوعی گوگل ۴۷.۲۸ است. این عدد مقداری کمتر از ضریب هوشی کودکان ششساله است؛ ضریب هوشی یک کودک ششساله ۵۵.۵ است.
ضریب هوش مصنوعی سیری ۲۳.۹ است که پایینتر از رقبایی نظیر بینگ و بایدو قرار میگیرد؛ ضریب هوش مصنوعی بینگ معادل ۳۱.۹۸ است و این ضریب برای بایدو به ۳۲.۹۲ میرسد. اما تمام این ضرایب، از میانگین ضریب هوشی یک شخص هجدهساله که معادل ۹۷ است، پایینتر هستند. دو تن از دانشمندان دستاندرکار در پژوهش فعلی، پیش از این نیز در سال ۲۰۱۴ به مقایسهی ضریب هوشی چندین موتور جستجوپرداخته بودند. در آن زمان، ضریب هوشی گوگل ۲۶.۵ و ضریب هوشی بایدو ۲۳.۵ بود.
این پژوهشگران، برای اندازهگیری تهدید سیستمهای هوش مصنوعی برای انسانها مدلی را ارائه نموده اند. این مدل ویژگیهای انسان و هوش مصنوعی را در چهار حوزه از آگاهی با یکدیگر ترکیب میکند: ورودی، خروجی، کسب مهارت وخلاقیت ؛ طبق این مدل، سیستمهای هوش مصنوعی به شش سطح تقسیم میشود. در سطح اول، این سیستمها فاقد امکان تبادل اطلاعات با انسان هستند؛ اما در بالاترین سطح، این سیستمها از توانایی ورودی و خروجی (تبادل اطلاعات)، خلق مداوم دانش، کسب مهارت و بهکارگیری مهارتهای خود برخوردار خواهند بود؛ همچنین میزان این تواناییها با گذر زمان و طریق نامحدودی افزایش خواهد یافت.
سیستمهای هوش مصنوعی سطح اول، از نظر تعامل اطلاعاتی با انسان، تفاوت چندانی با یک تکه چوب نخواهند داشت. سیستمهای سطح دوم، نظیر تلویزیونها و ماشینهای لباسشویی هوشمند، میتوانند اطلاعات برنامهریزی شده را کنترل کنند اما فاقد توانایی یادگیری خودکار هستند. رایانهها و گوشیهای هوشمند در سطح سوم قرار میگیرند و از توانایی برنامهریزی شدن و بهروزرسانی برخوردار هستند. سیستمهایی همچون Google Brain، Baidu Brain و رباتهای RoboEarth اتحادیهی اروپا، به لطف تبادل اطلاعات با سیستمهای ابری، تطبیقپذیر هستند و به همین دلیل در سطح چهارم قرار میگیرند.
از نظر این پژوهشگران، انسانها بهواسطهی هوش طبیعی خود در سطح پنجم قرار میگیرند. دلیل این مسئله بهرهمندی از توانایی خلاقیت است که سیستمهای موجود در سطوح پایینتر از آن بیبهرهاند. بر اساس استدلال این دانشمندان، سیستم آلفاگو که به شرکت مادر گوگل، آلفابت تعلق دارد، در سطح سوم قرار میگیرد؛ یکی از دلایل این مسئله قرار داشتن این سیستم در مرحلهی تحقیق و توسعه است. هرچند این سیسم میتواند با تکیه بر استراتژیهای خارقالعادهاش انسان را در بازی گو شکست دهد، اما نمیتوان آن را خلاق دانست؛ چرا که به آموزش از سوی انسان وابسته است.
طبق اظهار نظر این دانشمندان، اگر آلفاگو بتواند بدون نیاز به کمک انسان دادههای مربوط به بازی گو را جمعآوری کند، برنامهریزی لازم را به صورت اتوماتیک انجام دهد و از رقابتها جهت کسب تجربه و بهمنظور تغییر مدل آموزشی خود با هدف پیروزی در مسابقات واقعی استفاده کند؛ آنگاه میتوان آلفاگو را سیستمی خلاق قلمداد کرد. در حال حاضر این سیستم فاقد چنین فرایندهای توسعهای است و از دیدگاهی فراگیر، در سطح سوم قرار میگیرد که دو رده پایینتر از انسان است.
برای خواندن جدیدترین و بروز ترین اخبار فناوری اطلاعات و آنتی ویروس ها به بخش اخبار تکنولوژی سایت مرکزش مراجعه کنید.
محصولی وجود ندارد |