تقویم ایران سال 1400
تقویم ایران آنلاینی که در این صفحه مشاهده میکنید، در یک نگاه کلی اطلاعات ماه و سالی که در آن قرار داریم را به شما نشان میدهد. برای اطلاع از تقویم امروز و برنامهریزی برای زمانتان، یک نگاه به این تقویم آنلاین کافیست. برای آشنایی بهتر با امکانات تقویم آنلاین «مرکزش»، اطلاع از مناسبت تقویم امروز، و همچنین تاریخچه تقویم سالیانه، تقویم میلادی و شمسی و قمری، تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
تقویم امروز مرکزش
تقویم تاریخ امروز بالای صفحه که تاریخ دقیق را به شما نمایش میدهد، با تقویم رسمی ایران تطابق کامل دارد. در حال حاضر، این تقویم بازه سال 1391 تا 1401 را پوشش میدهد. بالای این تقویم ایرانی، ماه و سالی که در آن قرار داریم مشخص شده است. با کلیک روی هرکدام از آنها، میتوانید سال و ماه مدنظرتان را انتخاب کنید تا روی تقویم امروز نمایش داده شود.
اگر کمی دقت کنید، در پایین تقویم امروز نیز ماه و سال تقویم میلادی و قمری را نیز میبینید. در هر خانه تقویم تاریخهای تقویم میلادی و قمری به ترتیب با اعداد لاتین و فارسی کوچک مشخص شدهاند.
امروز چه روزیه در جهان؟
یکی از کاربردهای اصلی تقویم امروز، اطلاع پیدا کردن از مناسبتهای ملی، مذهبی، جهانی و تعطیلات رسمی سال 1400 به وسیله ی تبدیل تاریخ است. تعطیلات رسمی در تقویم آنلاین مرکزش با رنگ قرمز، و بر اساس مصوبههای مراجع مربوطه در کشور مشخص شدهاند.
اگر هم میخواهید بدانید امروز چه روزیه در جهان، کافیست روی هر تاریخ تقویم امروز کلیک کنید یا ضربه بزنید تا تمام رویدادهای آن روز به شما نمایش داده شود.
تاریخچه تقویم
تقویم ایران که با نامهای فارسی گاهنامه و گاهشمار، سالنما و سالنامه هم شناخته میشود، مانند تقویم میلادی و قمری، کار محاسبه و نمایش یک سال را برای ما انجام میدهد. خود کلمه تقویم نیز معنیهای مختلفی مانند محاسبه کردن وقت، ورقههایی که حرکات ستارهها و تأثیراتشان را در آنها مینویسند و ... دارد.
اما معنی تقویم امروز در اصطلاح نجومی به این صورت است: مجموعهای از اصول برای تنظیم زمان و تطبیق سال حقیقی (مدت زمانی زمین یکبار دور خورشید میچرخد) با سال مجازی (زمان تعیینشده توسط انسانها)، و تقسیم آن به بخشهای کوچکتر برای انجام امور مختلف.
تقویم از زمانی وارد زندگی اجتماعی انسانها شد، که آنهع برای تعیین زمانبندی کشاورزی به محاسبه زمان نیاز پیدا کردند. اولین تقویمها استفاده شده نه بر اساس گردش زمین به دور خورشید، بلکه بر اساس گردش ماه به دور زمین تدوین شدند (تقویم قمری). پس از آن تقویم خورشیدی-قمری، و بالاخره تقویم خورشیدی روی کار آمد.
تقویم شمسی
تقویم شمسی، تقویم رسمی ایران و افغانستان، دقیقترین تقویم سالیانه جهان است. در تقویم ایران لحظه تحویل سال 1401 و سالهای عادی 365 روزه، سالهای کبیسه 366 روزه هستند. ماههای تقویم ایران به ترتیب فروردین، اردیبهشت، خرداد، تیر، مرداد، شهریور، مهر، آبان، آذر، دی، بهمن و اسفند است.
ماهها در تقویم فارسی افغانستان با ماههای تقویم ایرانی همزمان هستند، اما نامهای آنها متفاوت است. در تقویم افغانستان نام ماهها بر اساس برجهای فلکی بوده و عبارتاند از: حمل، ثور، جوزا، سرطان، اسد، سنبله، میزان، عقرب، قوس، جدی، دلو و حوت. در تقویم ایران (شمسی) آخرین روز هفته جمعه (آدینه) است.
تقویم میلادی
در تقویم میلادی (گریگوری (هم مانند تقویم ایران سال عادی 365 روزه و سال کبیسه 366 روزه است، و 12 ماه دارد. ماههای تقویم میلادی به ترتیب عبارتاند از: ژانویه، فوریه، مارس (مارچ)، آپریل، می، ژوئن، جولای، آگوست، سپتامبر، اکتبر، نوامبر و دسامبر. تقریبا در تمام کشورهایی که تقویم میلادی گاهشمار رسمی آنهاست، یکشنبه آخرین روز هفته است.
تقویم قمری
تقویم قمری بیشتر حالت مکمل را برای تقویم امروز ایران دارد، و برای مراسم مذهبی به آن رجوع میشود. در تقویم قمری سال عادی 354 روزه، و سال کبیسه 355 روزه است. هر ماه 29 یا 30 روز دارد، و به ترتیب شامل محرم، صفر، ربیع الاول، ربیع الثانی، جمادی الاول، جمادی الثانی، رجب، شعبان، رمضان، شوال، ذیقعده و ذیحجه میشود.