اوقات شرعی و زمان اذان صبح، ظهر و مغرب

اوقات شرعی

شهر مورد نظر را انتخاب کنید

انتخاب به عنوان شهر پیش فرض
اوقات شرعی   تهران
امروز ، جمعه 23 شهریور 1403
وقت شرعی زمان
اذان صبح
اذان ظهر
اذان مغرب
وقت شرعی زمان
طلوع آفتاب
غروب آفتاب
نیمه شب
Loading...

بازگشت به امروز

دیدگاه خود را بنویسید

آدرس ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد

اوقات شرعی تهران و دیگر شهرهای ایران، هر روز توسط افرادزیادی بررسی می‌شود. زمان اذان صبح، ظهر و مغرب، با توجه به موقعیت جغرافیایی هر شهر تغییر می‌کند. ما به کمک ابزار آنلاین "مرکزش" دسترسی شما به زمان دقیق اذان تهران و سایر شهرهای مختلف را آسان کرده‌ایم. در این ابزار زمان دقیق اذان صبح، ظهر و مغرب تهران و دیگر شهرها (نهاد رسمی تعیین اوقات شرعی) طبق دستور دانشگاه تهران تعیین می‌شود.

 

اوقات شرعی تهران و دیگر شهرها با "مرکزش"

مشخص کردن زمان اذان صبح، ظهر و مغرب به افق هر شهر به طور دقیق، به موقعیت جغرافیایی آن شهر و تاریخ روز مورد نظر (هر روز اوقات شرعی مربوط به خود را دارد) بستگی دارد. ابزار آنلاین "مرکزش"، اطلاعات مربوط به اوقات شرعی را برای هر شهر، بر اساس همین دو عامل مشخص می‌کند و نتیجه را بر اساس ساعت و دقیقه نشان می‌دهد. از بارزترین ویژگی های این ابزار:

  • زمان باقی مانده تا اذان برای شما در پایین ابزار به ساعت و دقیقه و ثانیه نمایش داده می‌شود.
  • این ابزار به طور پیشفرض روی شهر تهران است و اطلاعات مربوط به اذان صبح و... را به افق تهران نشان می‌دهد، اما با انتخاب شهر مورد نظرتان در فیلد مورد نظر، می‌توانید اوقات شرعی را به افق آن شهر ببینید.

 

(دسترسی سریع به اطلاعات مربوط به تعطیلات رسمی سال 1402 و لحظه تحویل سال 1403)

 

اوقات شرعی تهران و دیگر شهرها

اوقات شرعی برای افراد معتقد به دین اسلام، باعث یکپارچگی در اعمال دینی آنها می‌شود؛ که شامل زمان اذان صبح، اذان ظهر و زمان اذان مغرب تهران و دیگر شهرهاست. اگر مایل هستید بیشتر با فلسفه اطلاعات جدول اوقات شرعی بر اساس تقویم آشنا شوید، با ما همراه باشید. اوقات شرعی تهران در سال 1402 را در نظر بگیرید (برای اوقات شرعی در تاریخ هجری، میلادی یا قمری از تبدیل تاریخ استفاده نمایید).

جدول اوقات شرعی تهران معمولا شامل اوقات شرعی به تاریخ امروز می‌باشد، اما امکان تغییر آن به تاریخ قبل و بعد را نیز دارید. به طور کلی، اوقات شرعی در اسلام را می‌توان به بخش‌های زیر تقسیم کرد:

 

اذان صبح و طلوع آفتاب

در جدول اوقات شرعی برای بررسی زمان اذان، ابتدا زمان اذان صبح به افق تهران درج شده است. در اسلام، اوقات شرعی صبح شامل این موارد می‌شود: سحر، صبح و طلوع خورشید.

  • سحر بازه بعد از نیمه شب تا آغاز صبح است و در ماه رمضان همان زمانیست که روزه‌داران در آن سحری می‌خورند.
  • صبح شرعی که از آغاز سپیده‌دم تا طلوع خورشید را شامل می‌شود، در تعیین اوقات شرعی امروز و زمان اذان صبح مهم است.
  • طلوع خورشید: اذان در آغاز صبح خوانده شده، و خواندن نماز صبح از آن زمان تا لحظه دیدن خورشید (طلوع خورشید) مجاز است.

زمان اذان صبح به افق تهران و شهرهای دیگر نیز در ماه رمضان اهمیت دارد؛ زیرا روزه‌داران تا پیش از زمان اذان صبح می‌توانند غذا بخورند.

 

اذان ظهر

در ابزار فوق، پس از نمایش زمان اذان صبح و طلوع خورشید، زمان اذان ظهر تهران درج شده است. اوقات شرعی ظهر شامل خود ظهر، عصر و غروب خورشید است.

  • ظهر همان زمانیست که خورشید در میانه آسمان، و زمان اذان ظهر و خواندن نماز ظهر است.
  • عصر حدود چهار ساعت پس از ظهر آغاز می‌شود. با این وجود، نمازهای ظهر و عصر را می‌توان پس از زمان اذان ظهر به افق تهران و پیش از غروب خورشید به جا آورد.
  • غروب خورشید نیز هنگامیست که خورشید در مغرب پنهان می‌شود و دیگر قابل دیدن نیست.

 

اذان مغرب تهران و دیگر شهرها

اوقات شرعی شب در اسلام نیز به بخش‌های مختلفی تقسیم می‌شود: مغرب و عشا که آنها را در بخش بعد توضیح می‌دهیم.

  • زمان اذان مغرب پس از غروب خورشید یا همان مغرب است، که نماز مغرب در آن خوانده می‌شود. زمان اذان مغرب تهران، که در جدول فوق آمده است، برای روزه‌داران اهمیت دارد؛ زیرا پس از اذان مغرب می‌توانند افطار کنند.
  • عشا پس از مغرب و قبل از نیمه شب است، که نماز عشا در آن خوانده می‌شود. البته نماز مغرب و عشا را نیز می‌توان با هم خواند.

 

نیمه شب شرعی 

نیمه شب شرعی بازه زمانی بین اذان مغرب تا اذان صبح است. نماز مغرب و عشا را باید پیش از نیمه شب شرعی خواند.

 

ابزار اوقات شرعی تهران برایتان مفید بود؟

امیدواریم که کار با ابزار اوقات شرعی تهران و دیگر شهرها برای شما مفید بوده باشد و با انتخاب ابزار "مرکزش" به صورت همه روزه، از زمان اذان صبح، ظهر و اذان مغرب تهران و دیگر شهرها در همان تاریخ مطلع شوید. 

شما به راحتی با چند کلیک ساده و بدون تماس با شماره خاصی، می‌توانید از اوقات شرعی شهری که در آن هستید در 24 ساعت آینده مطلع شوید.

امتیاز دهید

4.8 امتیاز از 559 رای