اوقات شرعی هر روز توسط افرادی که باورهای مذهبی دارند، بررسی میشود. اوقات شرعی بسته به موقعیت جغرافیایی تغییر میکند، شامل زمانهایی در طول روز است که باید مناسک خاصی در آن انجام شود. جدول اوقات شرعی محدود به اسلام نمیشود؛ و بیشترین جستجو آن در ایران، اوقات شرعی تهران است. اکنون نیز اوقات شرعی تهران در سال 99 و اوقات شرعی تهران مهر 99 بیش از پیش، جستجو میشود. مهمترین اطلاعات جدول اوقات شرعی تهران شامل زمان اذان، اوقات شرعی روزهای هرماه (برای مثال اوقات شرعی امروز)، زمان اذان صبح، ظهر و مغرب است.
اوقات شرعی
اوقات شرعی برای افراد معتقد به دین اسلام، باعث یکپارچگی در اعمال دینی آنها میشود؛ که شامل زمان اذان صبح به افق تهران، زمان اذان ظهر به افق تهران، زمان اذان مغرب به افق تهران و ... است. اگر مایل هستید بیشتر با فلسفه اطلاعات جدول اوقات شرعی آشنا شوید، با ما همراه باشید. اوقات شرعی تهران در سال 99 را در نظر بگیرید. جدول اوقات شرعی تهران معمولا شامل تاریخ هجری و قمری، زمان اذان صبح به افق تهران و طلوع آفتاب، زمان اذان ظهر به افق تهران و غروب آفتاب، زمان اذان مغرب به افق تهران و نیمه شب شرعی است. بدین ترتیب، اوقات شرعی در اسلام را میتوان به بخشهای زیر تقسیم کرد:
اذان صبح
در جدول اوقات شرعی برای بررسی زمان اذان، ابتدا زمان اذان صبح به افق تهران درج شده است. در اسلام، اوقات شرعی صبح شامل این موارد میشود: سحر، صبح و طلوع خورشید. سحر بازه بعد از نیمه شب تا آغاز صبح است؛ و در ماه رمضان همان زمانیست که روزهداران در آن سحری میخورند. صبح شرعی که از آغاز سپیدهدم تا طلوع خورشید را شامل میشود، در تعیین اوقات شرعی امروز و زمان اذان صبح مهم است. اذان در آغاز صبح خوانده شده، و خواندن نماز صبح از آن زمان تا لحظه دیدن خورشید (طلوع خورشید) مجاز است. زمان اذان صبح به افق تهران و شهرهای دیگر نیز در ماه رمضان اهمیت دارد؛ زیرا روزهداران تا پیش از زمان اذان صبح میتوانند غذا بخورند.
اذان ظهر
در جدول فوق، پس از زمان اذان صبح و طلوع خورشید در مهر ماه سال 99، زمان اذان ظهر به افق تهران درج شده است. اوقات شرعی ظهر شامل خود ظهر، عصر و غروب خورشید است. ظهر همان زمانیست که خورشید در میانه آسمان، و زمان اذان ظهر و خواندن نماز ظهر است. عصر حدود چهار ساعت پس از ظهر آغاز میشود. با این وجود، نمازهای ظهر و عصر را میتوان پس از زمان اذان ظهر به افق تهران و پیش از غروب خورشید به جا آورد. غروب خورشید نیز هنگامیست که خورشید در مغرب پنهان میشود و دیگر قابل دیدن نیست.
اذان مغرب
اوقات شرعی شب در اسلام نیز به بخشهای مختلفی تقسیم میشود: مغرب، عشا و نیمهشب شرعی که آن را در بخش بعد توضیح میدهیم. زمان اذان مغرب پس از غروب خورشید یا همان مغرب است، که نماز مغرب در آن خوانده میشود. زمان اذان مغرب که در جدول فوق آمده است، برای روزهداران اهمیت دارد؛ زیرا پس از زمان اذان مغرب میتوانند افطار کنند. عشا پس از مغرب و قبل از نیمه شب است، که نماز عشا در آن خوانده میشود. البته نماز مغرب و عشا را نیز میتوان با هم خواند.
نیمه شب شرعی
نیمه شب شرعی بازه زمانی بین اذان مغرب تا اذان صبح است. نماز مغرب و عشا را باید پیش از نیمه شب شرعی خواند.
شماره تلفن اوقات شرعی
اوقات شرعی تهران در سال 99 از جمله اوقات شرعی تهران مهر 99 را با محاسباتی میتوانید به دست آورید. اما راههای سادهتری مانند بررسی جدول فوق یا تماس با شماره تلفن اوقات شرعی وجود دارد. با تماس با شماره 192 (بدون نیاز به پیششماره) میتوانید از اوقات شرعی شهری که در آن هستید در 24 ساعت آینده مطلع شوید.